ГЕРБ прие своя законопроект за хазарта и отхвърли този на Симеонов

Депутатите от парламентарната Комисия по бюджет и финанси приеха на първо четене внесения от ГЕРБ законопроект за изменениe и допълнение на Закона за хазарта. Предложенията по същия закон на зам.-председателя на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов бяха отхвърлени.

В законопроекта на ГЕРБ се предлага и да се разшири видът на хазартните игри, които може да организира Българският спортен тотализатор.

Bulgarian
Tags: 

Ангел Ирибозов: Закриването на казината ще активизира криминалния контингент

Нова Телевизия, сутрешен блок

„Закриването на казината ще активизира криминалния контингент. В момента в България нелегален хазарт няма. Който иска да организира хазарт, се лицензира по много строги мерки". Това заяви  в студиото на „Здравей, България" председателят на УС на Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия (БТАПОИИ) Ангел Ирибозов. 

Undefined
Tags: 

До какво ще доведат промените в Закона за хазарта?

BTV, сутрешен блок

Държавата въвежда нови правила в хазартния бизнес. Проектозакони предвиждат закриване на кварталните казина. Първоначалният разчет е, че ако идеята бъде гласувана от депутатите, над 600 игрални зали ще затворят врати до 2025 г.

Нови промени в хазарта: Държавата въвежда монопол в още една сфера

Undefined
Tags: 

Ирибозов: Симеонов лобира за луксозните хотели по казуса “казина”

Текстовете на Симеонов са лобистки. Това може да доведе до концентрация на този бизнес в определен кръг лица, собственици на луксозни хотели. Това заяви пред Nova председателят на Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия (БТАПОИИ) Ангел Ирибозов по повод внесените от председателя на НФСБ промени в Закона за хазарта, които ще затворят около 600 игрални зали в цялата страна до 2025 г.

Undefined
Tags: 

Големи загуби за бюджета, ако минат промените в хазарта на Симеонов, предрече експерт

actualno.com

Промените в Закона за хазарта, които предлага Валери Симеонов, са лобистки. Това заяви в сутрешния блок на bTV Ангел Ирибозов, председател на УС на Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия (БТАПОИИ).

 

Undefined
Tags: 

Игралната индустрия: Промените в Закона за хазарта ще ощетят бюджета

Investor.bg

Промените в Закона за хазарта, които предлага Валери Симеонов, ще донесат сериозни загуби за държавния бюджет. Това заяви в сутрешния блок на bTV Ангел Ирибозов, председател на УС на Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия (БТАПОИИ). Той определи новите поправки за лобистки.

Undefined
Tags: